Jump to content
katarian

Need help identifying this algae

Recommended Posts

Hello folks,

 

I have been dealing with this algae for a while now. And I am having a hard time identifying it. It seems colorless, and is all over the rock scape.

I thought maybe it was not sufficient flow over the rocks, but I have had my circulation pump right onto the rocks for almost 2 months now and yet no luck. I even took a toothbrush one day and decided to scrub it off, but nothing came off!

 

Any help will be appreciated, thank you!

 

P s. It's a 40 gallon tank4f59d56da25c8fca830d6ad22a03e4f2.jpg10bbe3f6b247f8fe8f53723492972b46.jpg

 

Sent from my SM-N915V using Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
How's your flow?
From the circulation pump? I've it set on a wave making function. I have one Jebao PP 8 running almost at max power. So ideally over 1500gph.

Sent from my SM-N915V using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

More in terms of just overall flow. Are the rocks with algae getting a lot of flow over them? 

Then also look at your nitrates, etc. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
More in terms of just overall flow. Are the rocks with algae getting a lot of flow over them? 
Then also look at your nitrates, etc. 
Nitrates have been a little high, not a lot though, for a while now. Despite a lot of water changes.
Any way to bring the nitrates down and eventually get rid of this algae?

Sent from my SM-N915V using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is, you can use chaeto or a denitrator brick but once it's gone keeping good flow in your tank can also help among other things. 

Do you have a cleanup crew in the tank? 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
There is, you can use chaeto or a denitrator brick but once it's gone keeping good flow in your tank can also help among other things. 
Do you have a cleanup crew in the tank? 
I do have chaeto in the sump. Maybe I should try the brick :) thank you

Sent from my SM-N915V using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×